Χιλιάδες μικροί επίδοξοι επιχειρηματίες

 In ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Ομάδες μαθητών από 100 σχολεία – Γυμνάσια και Λύκεια- από όλη την Ελλάδα σε δύο εμπορικές εκθέσεις θα παρουσιάσουν τα επιτεύγματα της προσπάθειας τους στο κοινό
Χιλιάδες μικροί (σε ηλικία) επίδοξοι επιχειρηματίες του μέλλοντος αναμένεται να συμμετάσχουν στις δύο εμπορικές εκθέσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκης με διοργανωτή το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/ JA Greece), μια συλλογική πρωτοβουλία επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων με συνεχή σταθερή και συνεπή δραστηριότητα στον τομέα της ενίσχυσης του πνεύματος της επιχειρηματικότητας στις μικρές ηλικίες.

Μάλιστα, στις δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη μαθητές Γυμνασίου και κυρίως Λυκείου (από 15-18 χρονών) από 100 σχολεία από όλη την επικράτεια θα παρουσιάσουν ισάριθμα εγχειρήματα – προϊόντα και υπηρεσίες που ενσωματώνουν καινοτομία σε όλα τα επίπεδα.

Χιλιάδες μικροί επίδοξοι επιχειρηματίες

Tην Τρίτη 17 Απριλίου στο The Mall Athens συμμετέχουν σχολεία από πολλούς δήμους της Αττικής, τον Πειραιά, την Πάτρα, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, το Βραχάτι, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, την Κάλυμνο και την Καλαμάτα, ενώ την Παρασκευή 27 Απριλίου στο Mediterranean Cosmos συμμετέχουν σχολεία από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Διδυμότειχο, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, την Καβάλα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Πέλλα, το Κιλκίς, την Καστοριά, τα Τρίκαλα, την Πτολεμαΐδα και τη Ρόδο.

Χιλιάδες μικροί επίδοξοι επιχειρηματίες

Στις δύο εκθέσεις -Τρίτη 17 Απριλίου στο The Mall Athens και Παρασκευή 27 Απριλίου στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη από τις 9 το πρωί έως και τις 3 μετά το μεσημέρι- θα βρεθεί δίπλα στους διαγωνιζόμενους μαθητές ο νέος πρόεδρος του Σωματείου ο ο 44χρονος αυτοδημιούργητος, βραβευμένος επιχειρηματίας με το εντυπωσιακό success story Μάρκος Βερέμης, ο συνιδρυτής της Upstream. Το ίδιο και άλλα μέλη του νέου ΔΣ του Σωματείου όπως ο Αιμίλιος Κυριάκου (CEO Greece, Cyprus & Malta της Citibank Europe plc), η Νέλλη Τζάκου, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής Εθνικής Τράπεζας, ο Άκης Σκέρτσος, γενικός διευθυντής ΣΕΒ, ο Δημήτρης Μαζαράκης, διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής MetLife και πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο Ιωάννης Σωτηρόπουλος, γενικός διευθυντής Δυτ. Βαλκανίων και Καυκάσου της Chipita, ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Λουκάς Πηλίτσης, partner της EOS Capital Partners, ο Λεωνίδας Κανελλόπουλος, διευθυντής εκμετάλλευσης Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδος της ΑΕ Τσιμέντα Τιτάν και ο Σπύρος Μαγιάτης, CTO & Co-founder της Workable.

Χιλιάδες μικροί επίδοξοι επιχειρηματίες

Οι μαθητικές εμπορικές εκθέσεις διοργανώνονται για 12η χρονιά από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, το Ελληνικό Παράρτημα του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Οργανισμού Junior Achievement Worldwide. Οι καινοτόμες μαθητικές επιχειρήσεις έχουν δημιουργηθεί σε 100 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Εσπερινά, Ειδικής Αγωγής, Μουσικά κ.ά.).

Η κάθε μαθητική επιχείρηση θα έχει το δικό της περίπτερο, όπου θα παρουσιάζει και θα θέτει προς πώληση τα προϊόντα της. Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Πηγή

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Yπολογισμός ημερών των εργαζομένων σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων ΓλωσσώνΤο πείραμα με τα φτηνά παπούτσια σε εξωφρενικές τιμές που ξεγέλασε τους καταναλωτές