Ραντεβού στην Τεχνόπολη

 In ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσιάστηκε το ετήσιο πρόγραμμα της Τεχνόπολης, που περιλαμβάνει από μουσική μέχρι εκπαιδευτικά προγράμματα

Η Τεχνόπολη τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν βασικό πόλο διασκέδασης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας – τάση που ενισχύεται κατά την περίοδο του καλοκαιριού, χάρη στο πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών που πραγματοποιούνται στο stage. Την Τρίτη 23 Μαΐου ανακοινώθηκε το ετήσιο πρόγραμμα της Τεχνόπολης, το οποίο καλύπτει από μουσική μέχρι εκπαίδευση.

Ραντεβού στην Τεχνόπολη

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν φεστιβάλ και θεσμοί που έχουν κερδίσει το ευρύ κοινό. Τρέχον παράδειγμα αποτελεί το 17th Athens Technopolis Jazz Festival, το οποίο ξεκίνησε προχθές Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή, φιλοξενώντας 17 συγκροτήματα και περισσότερους από 150 μουσικούς από όλη την Ευρώπη. Στα σκαριά βρίσκονται, επίσης, το 8th Athens Bike Festival, το 2nd Athens Coffee Festival, το Athens Bar Show 2017, το Gaming Festival, το Vinyl Market και πολλά άλλα.

Ραντεβού στην Τεχνόπολη

Ραντεβού στην Τεχνόπολη

Ένας βασικό κίνητρο για να επισκεφτείς την Τεχνόπολη το καλοκαίρι, είναι οι 30 συναυλίες αγαπημένων μουσικών που πραγματοποιούνται στον χώρο. Ανάμεσα στα ονόματα που θα περάσουν φέτος από τη σκηνή της βλέπουμε την LP, την Postmodern Jukebox Orchestra, τους La Femme, τον Kamasi Washington, τον Κωστή Μαραβέγια, τη Γιώτα Νέγκα, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τους Imam Baildi, τον Πάνο Μουζουράκη και τη Νατάσσα Μποφίλιου.

Παράλληλα, η Τεχνόπολη σφραγίζει τη συνεργασία της με την Ελευσίνα 2021-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και μαζί οργανώνουν το Amorφous, ένα summer camp που θα πραγματοποιηθεί 1-9 Ιουλίου στην Ελευσίνα και περιλαμβάνει διεπιστημονικά workshops, events και εκθέσεις. Στόχος του camp είναι να συμβάλει στην κατανόηση της πολυπλοκότητας της μετανάστευσης στην Ευρώπη μέσα από το συνδυασμό των προοπτικών διαφορετικών κλάδων.

Ραντεβού στην Τεχνόπολη

Ένας άλλος σημαντικός πυλώνας του προγράμματος είναι η εκπαίδευση. Το εκπαιδευτικό πιλοτικό πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» απευθύνεται στα σχολεία της Αθήνας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την αγωγή των παιδιών στις αξίες και τη φροντίδα της πόλης ως πυρήνα της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και θα ακολουθήσει η εφαρμογή του στη δευτεροβάθμια.

Προς την ίδια κατεύθυνση θα αξιοποιηθεί και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το οποίο προσφέρει μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων για όλους: παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σχολικές ομάδες και οικογένειες. Επιπλέον συνεχίζονται και φέτος τα καθιερωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου για σχολικές ομάδες, οι ξεναγήσεις και τα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, video animation, εικαστικών και αφήγησης για παιδιά και εφήβους, σε συνεργασία με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς, αλλά και οι ξεναγήσεις/εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων.

Ραντεβού στην Τεχνόπολη

Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα παρουσιάζει και η δραστηριότητα του INNOVATHENS, όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσσουν καθημερινά γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία και καλές πρακτικές. Υπό τη σκέπη του πραγματοποιούνται δράσεις και φεστιβάλ, όπως το Get into Games, ένα φεστιβάλ-ταξίδι στον μαγικό κόσμο του gaming που θα ολοκληρωθεί σε 4 ενότητες: Edu, Create, Urban, Ignite, το 2nd Mobility Fair, το Moving into the City (με αφορμή το 8th Athens Bike Festival), το Tech n News (στο πλαίσιο του εορτασμού «30 χρόνια Αθήνα 9,84») και το Forward. From the lab to society, μία πλατφόρμα διάχυσης ερευνητικών αποτελεσμάτων στο ευρύ κοινό.

Ραντεβού στην Τεχνόπολη

Στον ίδιο χώρο συνεχίζονται τα ΙΝΝΟVATHENS Labs (κύκλοι εντατικών πιστοποιημένων σεμιναρίων ενηλίκων Digital Marketing, Adobe Photoshop, WordPress, JavaScript και Google AdWords), ενώ κάθε μήνα πραγματοποιούνται τα καθιερωμένα εργαστήρια ανάπτυξης τεχνικών, επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων (Samsung Service Lab, Presentation & Communication Skills, Market Yourself, Εργαστήρια Marketing & Branding, Management, HR σε συνεργασία με το ΚΕΑΚ), Startup Grind (σε συνεργασία με με τον ΣΕΚΕΕ), SciFY Academy, Prod.Active – Javascript – WordPress meetups και σεμινάρια σε συνεργασία με τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών & Επαγγελματιών Αθήνας – BPW Athens.

Info
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι

Πηγή

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Πράσινες Πολιτιστικές ΔιαδρομέςΖήσε τη γειτονιά μαζί με τα παιδιά… στο Κολωνάκι και το Λυκαβηττό