Προσέγγισε τον κόσμο σου πολύπλευρα: Μάθε ξένες γλώσσες

 In ΓΝΩΣΗ

Το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να «τελειοποιηθεί» με διάφορες πρακτικές. Έχει πιστοποιηθεί ότι η γλωσσομάθεια μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή επηρεάζοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου, την κριτική σκέψη του ατόμου και την πολύπλευρη προσέγγιση της πραγματικότητας. Βέβαια, η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας απαιτεί χρόνο και αφοσίωση. Όποια και αν είναι η ηλικία σας, η γλωσσομάθεια πρόκειται να επιφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα στη σημερινή παγκόσμια κοινωνία.

Ξένες γλώσσες και παιδί: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει;

Δώστε στον εαυτό σας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Γνωρίζατε ότι η μελέτη μιας δεύτερης γλώσσας μπορεί να βελτιώσει τις δεξιότητες και τους βαθμούς σας στα μαθηματικά και τη μητρική σας γλώσσα; Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι επιδόσεις στα μαθηματικά αυξάνονται με κάθε επιπλέον έτος σπουδών ξένων γλωσσών, το οποίο σημαίνει ότι όσο περισσότερο μελετά κανείς μία ξένη γλώσσα, τόσο περισσότερο ενισχύονται οι ικανότητες να πετύχει στο σχολείο. Παράλληλα, η μελέτη μιας ξένης γλώσσας βελτιώνει τις αναλυτικές και ερμηνευτικές δεξιότητες.

Κατάληψη θέσεων εργασίας σε μια παγκόσμια οικονομία

Με την παγκοσμιοποίηση των επιχειρήσεων και των πληθυσμών αυξάνεται όλο και περισσότερο η ανάγκη για συνδιαλλαγή με αποτέλεσμα η εκμάθηση ξένων γλωσσών να έχει καταστεί πολύ σημαντική. Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα, όπως οι δημοσιογράφοι, νοσηλευτές, διευθυντές ξενοδοχείων γιατροί ή αστυνομικοί κατά τα οποία η γλωσσομάθεια καθίσταται αναγκαία. Μία έκθεση από το Πανεπιστήμιο του Φοίνιξ, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Wall Street αναφέρει ότι ενώ η επάρκεια σε γλώσσες -ειδικά στα κινέζικα και ισπανικά- φαίνεται να είναι από τις πιο κρίσιμες δεξιότητες που ενδέχεται να ζητηθεί από τους εργοδότες για την επόμενη δεκαετία, πολύ λίγοι εργαζόμενοι σχεδιάζουν να επενδύσουν στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Μια έρευνα σε 419 εργοδότες και 511 εργαζόμενους το περασμένο φθινόπωρο αποκάλυψε ότι το 42% των εργοδοτών αναμένεται να ζητήσει την επάρκεια στην κινεζική, ενώ το 70% δήλωσε το ίδιο για τα ισπανικά. Ωστόσο, η πλειοψηφία των εργαζομένων δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματίσει να μάθει ισπανικά και κινέζικα. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις συνεργάζονται στενά με εταιρείες άλλων χωρών. Χρειάζονται διαφορετικούς εργαζόμενους που μπορούν να επικοινωνούν σε διαφορετικές γλώσσες και να κατανοούν άλλους πολιτισμούς. Ένας τεχνικός που γνωρίζει ρωσικά ή γερμανικά, ο επικεφαλής μιας εταιρείας που ομιλεί ιαπωνικά ή ισπανικά ή ένας πωλητής που ξέρει γαλλικά ή κινέζικα μπορεί να συνεργαστεί αποτελεσματικά με περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερα μέρη από κάποιον που γνωρίζει μόνο μία γλώσσα. Πολύγλωσσοι επαγγελματίες καλούνται να ταξιδέψουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες με ανθρώπους άλλων χωρών καθ’ όλη τη σταδιοδρομία τους. Γνωρίζοντας περισσότερες από μία γλώσσες αυξάνονται οι ευκαιρίες στις επιχειρήσεις, το δίκαιο, την ιατρική και την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, την τεχνολογία, το στρατό, τη βιομηχανία, τις κοινωνικές υπηρεσίες και το εμπόριο. Ο εργοδότης θα σας αντιμετωπίσει ως μια γέφυρα να προσεγγίσετε νέους πελάτες, αν ξέρετε μια δεύτερη γλώσσα.

Ξένες γλώσσες και παιδί: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει;

Ο κόσμος είναι γεμάτος… γλώσσες

Ανακαλύψτε νέους κόσμους! Γνωρίστε έναν άλλο πολιτισμό εκ των έσω. Η μελέτη μιας νέας γλώσσας, η ανάγνωση ιστοριών άλλων ανθρώπων και η σύνδεση με ανθρώπους στη δική τους γλώσσα αποτελεί όχι μόνο μια πηγή απόλαυσης και έκπληξης, αλλά επεκτείνονται οι προσωπικοί σας ορίζοντες και γίνεστε υπεύθυνος πολίτης.

Μπορείτε να εξορκίσετε το Αλτσχάιμερ και την άνοια

Αρκετές μελέτες έχουν διεξαχθεί σχετικά με το θέμα αυτό και τα αποτελέσματα είναι συνεπή. Για μονόγλωσσους ενήλικες, η μέση ηλικία για τα πρώτα σημάδια της άνοιας εμφανίζεται στην ηλικία των 71,4 ετών. Για τους ενήλικες οι οποίοι μιλούν δύο ή περισσότερες γλώσσες, η μέση ηλικία για τα πρώτα σημάδια είναι η ηλικία των 75,5 ετών. Η μελέτη έλαβε υπόψη της παράγοντες, όπως το επίπεδο εκπαίδευσης, το επίπεδο του εισοδήματος, το φύλο και τη σωματική υγεία, αλλά τα αποτελέσματα ήταν συνεπή.

Η μνήμη σας βελτιώνεται

Οι εκπαιδευτικοί συχνά παρομοιάζουν τον εγκέφαλο με ένα μυ, επειδή λειτουργεί καλύτερα με την άσκηση. Η εκμάθηση μιας γλώσσας περιλαμβάνει την απομνημόνευση κανόνων και λεξιλόγιο, κάτι που βοηθά στην ενίσχυση αυτού του μυ. Αυτή η άσκηση βελτιώνει τη συνολική μνήμη, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολύγλωσσοι είναι καλύτεροι στην απομνημόνευση των καταλόγων, στις λίστες για ψώνια, ονόματα και διευθύνσεις.

Πηγή

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Ξένες γλώσσες και παιδί: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει;