Πώς να μετατρέψεις το κινητό σου σε web κάμερα

 In ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η δωρεάν εφαρμογή που κάνει το Android smartphone κάμερα για βιντεοκλήσεις στο PC

Καλή webcam δύσκολα βρίσκεις τώρα με την πανδημία, ακόμα και… μη καλή webcam όμως πάλι δεν είναι εύκολο να βρεις.

Το καλό εδώ είναι πως δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία, καθώς υπάρχει μια καλή εναλλακτική. Το κινητό σου. Αν μάλιστα έχεις και ένα παλιό κινητό που δεν χρησιμοποιείς πια, ακόμα καλύτερα.

Για Android συσκευές λοιπόν, είτε κινητά είτε ταμπλέτες, θα βρεις πολλές εφαρμογές εκεί έξω. Δύσκολα θα βρεις όμως ευκολότερη στην εγκατάσταση και πιο αξιόπιστη στη χρήση από την DroidCam.

Αν η απλότητα είναι λοιπόν το ζητούμενο, κατεβάζεις το app από το Play Store (τρέχει σε Android 5.0 και νεότερα λειτουργικά), τόσο για το κινητό όσο και τα Windows 10 (ή Linux).

Αφού εγκαταστήσεις την εφαρμογή τόσο στο κινητό όσο και το PC, πλέον μπορείς να συνδέσεις ασύρματα ή μέσω USB τη συσκευή στον υπολογιστή. Θα σου ζητηθεί να εισάγεις την IP διεύθυνση της συσκευής, η οποία θα εμφανιστεί μόλις ανοίξεις την εφαρμογή στο κινητό.

Πριν πατήσεις το Start στην εφαρμογή του desktop, σιγουρέψου πως είναι ενεργοποιημένα και τα δύο πεδία «video» και «audio», ώστε να δουλεύει και το μικρόφωνο του κινητού.

Κατόπιν ανοίγεις την αγαπημένη σου εφαρμογή για βιντεοκλήσεις, όπως το Skype για παράδειγμα, και επιλέγεις από το μενού του video settings ως πηγή το DroidCam Source 2.

 

Πηγή

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Android 10: Η Google «σπάει» την παράδοση στα ονόματα των λειτουργικών τηςΤο Viber ανακοινώνει αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα στις κανονικές συνομιλίες