Παρίσι: Ετοιμάζουν drone-ταξί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 In ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι προετοιμασίες του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 έχουν ήδη ξεκινήσει και από ότι φαίνεται λαμβάνουν κάθε μέτρο για να αποφύγουν την κοσμοπλημμύρα.

Για να διευκολυνθούν λοιπόν οι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που αναμένεται να επισκεφτούν την πρωτεύουσα της Γαλλίας για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, επιστρατεύονται και… drone – ταξί!

Τον Αύγουστο του 2024 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων θα υπάρχουν drones που θα λειτουργούν ως ταξί για να μεταφέρουν γρήγορα επιβάτες μέσα στο Παρίσι.

Ένα τέτοιο drone πραγματοποίησε μια πτήση σε κανονικές συνθήκες εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με το Reuters, την περασμένη Πέμπτη (10.11.2022).

Παρίσι: Ετοιμάζουν drone-ταξί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το δοκιμαστικό αεροσκάφος της Volocopter, με τους οκτώ έλικες, απογειώθηκε με έναν επιβάτη στο αεροσκάφος από το αεροδρόμιο Pontoise-Cormeilles έξω από τo Παρίσι και έκανε μια μικρή βόλτα σε πραγματικές συνθήκες.

Το drone – ταξί της Volocopter μπορεί να κινείται με ταχύτητες 110 χλμ./ώρα καλύπτοντας αποστάσεις περίπου 35 χλμ. με μια φόρτιση άρα είναι ιδανικό για γρήγορες μετακινήσεις εντός αστικών περιοχών.

Παρά το πλήθος των ελίκων του οι κατασκευαστές αναφέρουν ότι παράγει τέσσερις φορές λιγότερο θόρυβο από ένα συμβατικό ελικόπτερο γεγονός που καθιστά την πτήση αρκετά ήρεμη και ευχάριστη.

Παρίσι: Ετοιμάζουν drone-ταξί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Volocopter Dirk Hoke δήλωσε στο Reuters ότι τους επόμενους 18 μήνες το σκάφος θα έχει προετοιμαστεί για την πιστοποίηση που χρειάζεται. Ελπίζει μάλιστα ότι οι εμπορικές πτήσεις θα ξεκινήσουν μέχρι το 2024, όταν το Παρίσι θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στόχος της εταιρείας είναι το διθέσιο αεροσκάφος της να απογειωθεί τελικά πλήρως αυτοματοποιημένα, μόνο με επιβάτες. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραδέχονται ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά όσον αφορά την υποδομή, την ενσωμάτωση στον εναέριο χώρο και την αποδοχή από το κοινό.

Ο πιλότος δοκιμών Paul Stone δήλωσε στο Reuters ότι το ψηφιακό σύστημα fly-by-wire του σκάφους και οι πολλαπλοί στροφείς το καθιστούν πολύ πιο εύκολο στην πτήση από ένα παραδοσιακό ελικόπτερο.

Πηγή : peristerinews.gr

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Κινητή τηλεφωνία: Μέσω του mobilefees.gov.gr οι αιτήσεις για την απαλλαγή από τα τέληΗ τεχνητή νοημοσύνη «κατέκτησε» και το Stratego: Η τεχνολογία DeepNash νίκησε κορυφαίους παίχτες