«Όταν ετοιμάστηκε ο Ρόμπερτ Πάουελ είδα το Χριστό μπροστά μου»

 In ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ...

Ο Γιώργος Βογιατζής αφηγείται ένα άγνωστο περιστατικό από την τηλεοπτική σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Ο ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής υποδύθηκε τον Ιωσήφ στην τηλεοπτική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης.

Όπως αναφέρει μιλώντας στην Espresso, «πλέον δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ξανά τέτοια παραγωγή» και θυμάται την πρώτη φορά που είδε τον Ρόμπερτ Πάουελ.

«Όταν κάναμε τις πρόβες για τα ρούχα ο Τζεφιρέλι μου γνώρισε τον “Χριστό”. Όταν έφυγε του είπα “με δουλεύεις”. Γιατί αυτό που είδα ήταν ένα αδύνατο παιδάκι με μεγάλα γυαλιά και κατσαρά μαλλιά. Όταν ετοιμάστηκε όμως έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Ξαφνικά είδα τον Χριστό μπροστά μου. Είδα έναν άνθρωπο χωρίς γυαλιά, με ένα βλέμμα απλανές και τα μάτια του να μην ανοιγοκλείνουν σε μαία σκηνή του έργου. Εξεπλάγην όπως όλοι μας»

Ο Γιώργος Βογιατζής κέρδισε αυτό το ρόλο, έχοντας κάνει την ταινία «Χρόνια της Φωτιάς» στις Κάννες το 1975, η οποία πήρε Χρυσό Φοίνικα. Σε αυτή την ταινία, όπως έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξη του στο newsbeast.gr o διακεκριμένος ηθοποιός, ο ιταλός σκηνοθέτης τον είδε και του ζήτησε να κάνει ένα δοκιμαστικό για τον Ιωσήφ επειδή ήταν πολύ νέος. Μετά το δοκιμαστικό του έδωσαν το ρόλο.

Ο Γιώργος Βογιατζής δεν έχει ξεχάσει την υπερπαραγωγή που συμμετείχε, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει. Όπως ανέφερε, στην Τυνησία είχε στηθεί ολόκληρη πόλη με ένα επιτελείο διάσημων ανθρώπων και πάρα πολλών κομπάρσων, γεγονός που σπάνια συμβαίνει.

Πηγή

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Οι 33 ερωτήσεις για μια θέση εργασίας στην AppleΚαταδίκη 40χρονου που επιτέθηκε με τσεκούρια στην πεθερά του