Οι «Γιορτές Δάσους» στο Καρπενήσι

 In ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Καρπενησίου – μέσα στην ίδια την πόλη αλλά και στα γύρω χωριά- διοργανώνει το καλοκαίρι ένα πλήθος εκδηλώσεων, με άξονα την πολιτιστική παράδοση των ορεινών μας οικισμών

Για 7ο χρόνο παρουσιάζεται από τον Δήμο Καρπενησίου το ευρύ πρόγραμμα των “Γιορτών Δάσους”, που καλύπτουν, σχεδόν, ένα ολόκληρο καλοκαίρι, σε μια από τις πιο ορεινές περιοχές της χώρα μας.

Το Καρπενήσι – μια πόλη κι ένας δήμος – που δεν σταματά να εντυπωσιάζει τους απληροφόρητους με τις πρωτοβουλίες του, διοργανώνει και φέτος τις “Γιορτές Δάσους”, όπου θέλοντας να μας εκπλήξει, περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με πλαίσιο τα ήθη και τα έθιμα της κάθε περιοχής.

Κάτι παραπάνω από έναν μήνα (21 Ιουλίου – 28 Αυγούστου) και σχεδόν καθημερινά, σε κάθε χωριό του Δήμου Καρπενησίου, αλλά και στην ίδια την πόλη, έχουν προγραμματιστεί δρώμενα ώστε ο κάθε τόπος να δηλώνει παρών και στην καλοκαιρινή περίοδο.

Η πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους κι έχει δημιουργηθεί ένα “γεμάτο” πρόγραμμα, για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες.

Ενδεικτικά ξεχωρίζουμε το αφιέρωμα στον εικαστικό Γιάννη Καστρίτση, με την προβολή της ταινίας ” Ο άνθρωπος και ο ίσκιος του” στο Τ.Κ. Κορυσχάδων, την έκθεση “Γραφές και Σχήματα – Χειρόγραφα της Ι. Μ. Προυσού στο Τ.Κ. Προυσού και την Εκδήλωση της Πανευρυτανικής Ένωσης στο χωριό Στάβλους με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων του Ιερού Ναού Αγ. Χαραλάμπους.

Tip
Αναλυτικά δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Πηγή

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Περιστέρι: Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιουλίου – Αυγούστου στο ΆλσοςΕΝΦΙΑ - Πως θα εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για το εκκαθαριστικό