Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης άνοιξε την αυλαία της έκθεσης για την δεκαετία του ’80 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

 In ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Για τους δύο επόμενους  μήνες η δεκαετία του 80 αναβιώνει στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Οι τάσεις, η αισθητική, οι εξελίξεις και η πολιτική μέσα από 2.400 αντικείμενα που δάνεισαν 200 πολίτες για αυτό το μεγάλο εγχείρημα, σε μία έκθεση που θα κρατήσει έως τον Μάρτιο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης παρουσίασε την έκθεση για την δεκαετία του ‘80 στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα ταξίδι στο κοντινό παρελθόν, και ευκαιρία να θυμηθούμε τη διαφορετική αντίληψη της κοινωνίας και της επικοινωνίας. «Γυρίζουμε πίσω, σε ένα χρόνο χωρίς κινητά τηλέφωνα, χωρίς ευρεία διάδοση του διαδικτύου, χωρίς τιτιβίσματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης» είπε ο κ. Καμίνης και σημείωσε οτι η έκθεση στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων μας καλεί να βιώσουμε μέσα από το πρίσμα του παρόντος, μια δεκαετία που όσο κι αν δαιμονοποιήθηκε, έχει εμπειρίες, βιώματα και πολλά άλλα να προσφέρει, σε μια φρέσκια ματιά. «Η βιωματική αυτή έκθεση μας καλεί σε μια πιο νηφάλια αποτίμηση σε όσα έγιναν τότε και σε όσα συναφή, εξακολουθούν ακόμη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να μας παιδεύουν, να μας απασχολούν και να μας εκπλήσσουν» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Εκτός από το πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η πρωτότυπη αυτή έκθεση υλοποιείται χάρη σε σημαντικές συνέργιες με Ιδρύματα, Μουσεία και Αρχεία. Και κυρίως  με την ενεργό συμμετοχή περισσοτέρων από 200 Αθηναίους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, μας δάνεισαν πάνω από 2.400 προσωπικά αντικείμενα και μοιράστηκαν μαζί μας τις αναμνήσεις τους, που τώρα γίνονται ένα συναρπαστικό πλαίσιο επικοινωνίας και γνώσης, ένα διαφορετικό ραντεβού με την ιστορία. Επιμελητές της έκθεσης είναι οι πανεπιστημιακοί Παναγής Παναγιωτόπουλος και Κώστας Βαμβακάς.

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 12 Μαρτίου φιλοξενούνται  περισσότερα από 4.000 εκθέματα, σε 18 περίπτερα, διαδραστικές εφαρμογές και πάνω από 30 παράλληλες εκδηλώσεις (masterclasses, workshops, διαλέξεις, ημερίδες, προβολές, ειδικές εκθέσεις).Η έκθεση «GR80s – Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», περιλαμβάνει και παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

[email protected] , www.technopolis-athens.com                       …

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12.00 – 20.00,

Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 22.00

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητικό / ανέργων):  2,5 ευρώ (απαραίτητη επίδειξη πάσου, κάρτας ανεργίας)

Ελεύθερη είσοδος για: Παιδιά και εφήβους έως 18 ετών & ΑμΕΑ

Πάσο πολλαπλών επισκέψεων: 15 ευρώ (προσωπικό πάσο – απαιραίτητη επίδειξη ταυτότητας στην είσοδο).

Ξεναγήσεις σχολείων: Κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, τηλ. 213 0109325

Ομαδικές ξεναγήσεις ενηλίκων: 6 ευρώ/άτομο (Από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου κάθε Τρίτη & Τετάρτη στις 12:30, κάθε Πέμπτη & Παρασκευή στις 18:00)

Θεατρική ξενάγηση GR80s: 8 ευρώ/άτομο (Από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή στις 19:00)

Παράλληλες εκδηλώσεις: δωρεάν είσοδος με την επίδειξη εισιτηρίου της έκθεσης ή πάσου πολλαπλών επισκέψεων – περιορισμένες θέσεις, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Δωρεάν ξεναγήσεις και πάλι με δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικάΑνοιχτή εκδήλωση παράδοσης του ΚΠΙΣΝ προς την Ελληνική Κοινωνία με πρόγραμμα-έκπληξη