Νέα επιβράβευση για την ανακύκλωση στο Περιστέρι

 In ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Περιστερίου επιβραβεύτηκε εμπράκτως από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την ανάπτυξη του δικτύου μπλε κάδων στην πόλη.

Η επιβράβευση είναι ακόμα ένα απορριμματοφόρο υλικών ανακύκλωσης που παραλήφθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2020 από το Δήμο.

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης βράβευσε το Περιστέρι για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια διπλασιάστηκαν οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών, άριστης ποιότητας.

Το νέο απορριμματοφόρο αποτελεί ένα υπερσύγχρονο όχημα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με δυνατότητα μεταφοράς 16 κυβικών ανακυκλώσιμων υλικών. Παραχωρήθηκαν ακόμη 400 μπλε κάδοι που είναι χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος.

Κατά την παραλαβή, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου υπογράμμισε ότι: «Ο στόχος μας είναι η μείωση των απορριμμάτων και η αύξηση της ανακύκλωσης, με τη διαλογή στην πηγή, με την ενημέρωση των νέων και με την επιβράβευση των πολιτών που συμμετέχουν στην ανακύκλωση».

Πως πρέπει να γίνεται η ανακύκλωση από τους πολίτες

Τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα ρίχνουμε στους μπλε κάδους, είναι: Χάρτινες συσκευασίες, Χαρτόνι, που πρέπει να διπλώνεται για να μειωθεί ο όγκος του, Πλαστικές συσκευασίες, Γυάλινες συσκευασίες, Κουτιά αναψυκτικών από αλουμίνιο, Σιδερένιες συσκευασίες , όπως κονσέρβες και  Έντυπο χαρτί.

Οι δημότες διαχωρίζουν τα υλικά συσκευασίας από τα υπόλοιπα στις κατοικίες τους. Οι συσκευασίες πρέπει να συλλέγονται εντελώς καθαρές από τα υπολείμματα και όσες γίνεται συμπιεσμένες και διπλωμένες.

Στη συνέχεια, οι πολίτες απορρίπτουν τις συσκευασίες που έχουν συλλέξει, στους ειδικούς μπλε κάδους που έχουν τοποθετηθεί στις γειτονιές. Οι συσκευασίες πρέπει πάντα να ρίχνονται χύμα μέσα στους κάδους και όχι μέσα σε δεμένες σακούλες.

Νέα επιβράβευση για την ανακύκλωση στο Περιστέρι

Πηγή

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Black Friday 2018: Αυτή είναι η ημερομηνία για τη «Μαύρη Παρασκευή» των εκπτώσεωνΑπό πού πήραν το όνομά τους 7 μεγάλοι δρόμοι στο Περιστέρι