Κυβερνοασφάλεια: Αναγνωρίστε, αποφύγετε και καταγγείλτε το phishing

 In ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κυβερνοασφάλεια: Αναγνωρίστε, αποφύγετε και καταγγείλτε το phishing

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, το phishing παραμένει μια επίμονη απειλή. Τι είναι όμως το phishing;

Ουσιαστικά είναι η πρακτική των εγκληματιών του κυβερνοχώρου να παριστάνουν αξιόπιστες οντότητες για να στείλουν δόλια μηνύματα που περιέχουν κακόβουλα αρχεία για λήψη ή συνδέσμους.

Τα 4 βήματα για την προστασία του ψηφιακού μας κόσμου

Οι επιτυχημένες επιθέσεις phishing μπορούν να οδηγήσουν σε παραβίαση διαπιστευτηρίων, μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό, απώλεια δεδομένων και οικονομική κλοπή. Είναι μια διαδεδομένη μορφή κοινωνικής μηχανικής και ο πιο δαπανηρός τύπος επίθεσης για το 2022, με μέσο όρο 4,91 εκατομμύρια δολάρια ανά θύμα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό – οι επιθέσεις phishing γίνονται πιο εξελιγμένες και εξαπλώνονται πέρα από τα email σε κινητές συσκευές και άλλες μορφές επικοινωνίας. Στην πραγματικότητα, το 80% των ιστότοπων phishing στοχεύουν ειδικά κινητές συσκευές ή έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά και ο μέσος άνθρωπος έχει 6-10 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστεί επίθεση ηλεκτρονικού ψαρέματος μέσω SMS από ό,τι μέσω email.

Πώς να αναγνωρίζετε και να αποφεύγετε το phishing

Διαβάστε περισσότερα…

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Τέλος στη «δωρεάν» μορφή για Facebook και Instagram στην Ευρώπη: Η Meta θα χρεώνει για να μην υπάρχουν διαφημίσειςΞεκινήστε νωρίς: Μιλήστε στα παιδιά σας για την κυβερνοασφάλεια