Ηνωμένο Βασίλειο: Εκπτώσεις από καφετέριες σε πελάτες που φέρνουν το φλιτζάνι τους

 In ΚΟΣΜΟΣ

Εκπτώσεις στους πελάτες που θα φέρουν μαζί τους το φλιτζάνι τους προσφέρουν δύο μεγάλες αλυσίδες καφετεριών στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την «Εβδομάδα του Καφέ», αλλά και σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τα απορρίμματα από τα πλαστικά και τα χάρτινα ποτήρια μιας χρήσης.

Η αλυσίδα μικρών γευμάτων «Pret A Manger» δεσμεύτηκε να προσφέρει έκπτωση 0,25 λιρών στους πελάτες της που θα χρησιμοποιήσουν το δικό τους ποτήρι για να απολαύσουν τον καφέ τους σε οποιοδήποτε κατάστημα της αλυσίδας στο Λονδίνο, ενώ τα γαλλικά αρτοποιεία «Paul» θα προσφέρουν έκπτωση 0,10 λιρών, σε όλα τους καταστήματα στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έρευνες δείχνουν ότι περίπου 2,5 δισεκατομμύρια χάρτινα ποτήρια πετιούνται στα σκουπίδια κάθε χρόνο στη Βρετανία, με τα περισσότερα από αυτά να μην ανακυκλώνονται.

Η «Εβδομάδα του Καφέ», η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή του Πάσχα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελεί μία πρωτοβουλία για συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την παροχή καθαρού νερού σε κοινότητες όπου καλλιεργείται καφές σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Η Βιέννη καλύτερη πόλη του κόσμου στην ποιότητα ζωήςΤι απειλεί τα καταστήματα λιανικής παγκοσμίως;Πρώτες οι ΗΠΑ στις πτωχεύσεις