Η ευκαιρία πίσω από μια «κρυμμένη» αγορά 35 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

 In ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Απευθύνεται σε μία δυνητική αγορά, μόνο στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ κι έχει επιτύχει να…τριπλασιάσει το μέγεθός της κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, την ίδια στιγμή που έχει συγκεντρώσει μία συνολική χρηματοδότηση από το 2015 μέχρι σήμερα της τάξεως των 6,9 εκατ. ευρώ.

Ο λόγος για την Blueground, την εταιρεία, η οποία ξεκίνησε το 2013 ως νεοφυής εταιρεία στο χώρο της μίσθωσης κατοικιών για μέσο και μεγάλο χρονικό διάστημα και είχε πέρυσι μικτά έσοδα ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον, εκτός από την Ελλάδα, έχει επεκταθεί στην Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το βλέμμα και σε νέες αγορές. Η εταιρεία διαχειρίζεται αυτή την στιγμή ένα χαρτοφυλάκιο συνολικά 400 ακινήτων σε Ελλάδα (κυρίως Αθήνα), Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι), εκ των οποίων τα 280 αφορούν την ελληνική αγορά. Επιπλέον απασχολεί 60 εργαζομένους, οι 40 από τους οποίους βρίσκονται στην Ελλάδα διατηρώντας συνεργασία με 80 και πλέον ομίλους.

Η ευκαιρία πίσω από μια «κρυμμένη» αγορά 35 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

«Η ευκαιρία που είδαμε εμείς είναι η αγορά των εταιρικών ταξιδιωτών: Πρόκειται για μία αγορά συνολικού ύψους 125 δισ. ευρώ για τους εταιρικούς ταξιδιώτες για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής, αν ληφθεί υπόψη ότι περί τα 5 εκ. στελέχη εταιριών μετακομίζουν σε άλλη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα κι επιπλέον 2 εκατ. στελέχη εταιριών ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους», ανέφερε χθες στο πλαίσιο της σχετικής παρουσίασης της εταιρείας ο κ. Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου εκ των συνιδρυτών της εταιρείας.

Η ευκαιρία πίσω από μια «κρυμμένη» αγορά 35 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου

Στην Ελλάδα ο αριθμός των ταξιδιωτών με ένα και πλέον μήνα διαμονής είναι στα πέριξ των 2.000 με ένα μέγεθος αγοράς 35 εκατ. ευρώ, στην Τουρκία, οι αντίστοιχοι αριθμοί ανεβαίνουν στις 15.000 και τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη υψηλότεροι είναι οι αριθμοί στη διεθνή αγορά των ΗΑΕ:

Στις 400 χιλ. υπολογίζονται οι εταιρικοί ταξιδιώτες και στα 12,5 δισ. ευρώ το μέγεθος της αγοράς.

Η Blueground προσφέρει πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα σε στελέχη εταιριών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών που επισκέπτονται τη χώρα μας για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής.

Η λύση που προσφέρει η Blueground έχει ως εξής: Υπάρχοντα διαμερίσματα μετατρέπονται σε καταλύματα υψηλών προδιαγραφών, με την εταιρεία να μισθώνει από τους ιδιοκτήτες τους, επιλεγμένα ακίνητα για μεγάλο χρονικό διάστημα (ενός και πλέον έτους) και στη συνέχεια να τα διαθέτει σε στελέχη εταιριών ή ιδιώτες, αφού προηγουμένως τα έχει επιπλώσει. Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες έχουν το όφελος ότι εξασφαλίζουν υψηλότερο και εγγυημένο εισόδημα, λιγότερες ζημιές και μεγαλύτερη ευελιξία, χωρίς επιπρόσθετες χρεώσεις και μεσιτικές αμοιβές, ενώ και τα συμβόλαια είναι συνήθως μακράς διάρκειας (1-3+ χρόνια). Επιπλέον διατηρούν τη δυνατότητα πώλησης του ακινήτου οποιαδήποτε στιγμή. «Το ποσοστό αποχώρησης των ιδιοκτητών ακινήτων από το δίκτυο της blueground είναι σχεδόν 0%», ανέφερε ο κ. Χατζηελευθερίου.

«Η μέση διάρκεια διαμονής στα ακίνητα της εταιρείας είναι αυτή την στιγμή οι 8 μήνες, ενώ τα ποσοστά πληρότητας είναι από 92% έως 95%, δεδομένου και του χρόνου που απαιτείται για την έλευση του νέου ενοίκου».

Η ευκαιρία πίσω από μια «κρυμμένη» αγορά 35 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Ειδικά όσον αφορά στην Αθήνα, τα ακίνητα είναι σε στρατηγικά σημεία, τα οποία έχουν ζήτηση από τις μεγάλες εταιρείες, ήτοι στο κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια και τα νότια προάστια, τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα, ενώ η Blueground συνήθως «επενδύει» σε υφιστάμενα κτίρια επιτυγχάνοντας έτσι πιο γρήγορη ανάπτυξη. «Το κόστος για ένα διαμέρισμα ξεκινά από τα 800 ευρώ το μήνα και μπορεί να φθάσει και τα 3.000 ευρώ». Στις επιπλέον υπηρεσίες περιλαμβάνεται η 24ωρη υποστήριξη πελατών, η καθαριότητα και η συντήρηση, ενώ στο «πακέτο» περιλαμβάνεται τις περισσότερες φορές και το κόστος των παροχών κοινής ωφέλειας, με ένα ανώτατο όριο χρήσης.

Η ευκαιρία πίσω από μια «κρυμμένη» αγορά 35 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Πηγή

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Πριν από το Πάσχα θα ξεκινήσει η υποβολή φορολογικών δηλώσεωνΑρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων