Google: Με τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις online αγορές ρούχων

 In Uncategorized

Η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης της Google «φοράει» το ίδιο ρούχο σε 80 διαφορετικά μοντέλα

Θέλετε να ξέρετε πώς θα φαίνονται πάνω σας τα ρούχα πριν προχωρήσετε σε μια διαδικτυακή αγορά; Η Google έχει τη λύση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία εικονικής δοκιμής που χρησιμοποιεί δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη (Generative AI). Πρόκειται για την ίδια τεχνολογία που υποστηρίζει μια νέα γενιά από chatbots και εργαλεία δημιουργίας εικόνων, για να απεικονίζει ρούχα πάνω σε μια μεγάλη ποικιλία σωματότυπων.

Με τη λειτουργία αυτή, οι αγοραστές μπορούν να δουν πώς ένα ρούχο θα κρέμεται, θα διπλώνει, θα κολλάει, θα τεντώνεται, θα τσαλακώνεται και θα σχηματίζει σκιές πάνω σε πολλά διαφορετικά μοντέλα, σε διάφορες πόζες.

Η Google λανσάρει επίσης μια λειτουργία που βοηθά τους χρήστες να βρουν παρόμοια ρούχα σε διαφορετικά χρώματα, μοτίβα ή στυλ, από εμπόρους σε όλο το διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο οπτικής αντιστοίχισης που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη.

Περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη

Αυτές οι προσπάθειες αποτελούν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Google να ενισχύσει τη μηχανή αναζήτησής της απέναντι στην απειλή ενός κύματος νέων εργαλείων με τεχνητή νοημοσύνη, στον απόηχο της viral επιτυχίας του ChatGPT.

Στο συνέδριο προγραμματιστών της Google τον περασμένο μήνα, η εταιρεία αφιέρωσε περισσότερα από 90 λεπτά σε ανακοινώσεις σχετικές με την τεχνητή νοημοσύνη, ανάμεσά τους η επέκταση της πρόσβασης στο υπάρχον chatbot Bard και της εισαγωγής νέων δυνατοτήτων AI στο Google Search.

Google: Με τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις online αγορές ρούχων

Απεικόνιση του τρόπου λειτουργίας της νέας εφαρμογής της Google

Η Google δήλωσε ότι ανέπτυξε την εικονική δυνατότητα δοκιμής χρησιμοποιώντας πολλά ζεύγη εικόνων από περισσότερα από 80 μοντέλα που στέκονται ανφάς και προφίλ, μεγέθους XS έως XL, και με διαφορετικούς τόνους δέρματος, σωματότυπους και εθνική καταγωγή. Στη συνέχεια, το εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη έμαθε να ταιριάζει το σχήμα ορισμένων ρούχων σε αυτές τις θέσεις για να δημιουργήσει ρεαλιστικές εικόνες του ατόμου από όλες τις γωνίες.

Η λειτουργία θα εγκαινιαστεί αρχικά με γυναικείες μπλούζες από μάρκες όπως οι Anthropology, Loft, H&M και Everlane. Η Google δήλωσε ότι στο μέλλον θα επεκταθεί και σε ανδρικά ρούχα, ενώ με την πάροδο του χρόνου το νέο εργαλείο θα γίνεται πιο ακριβές.

Και άλλες εταιρείες

Η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που συνδυάζει τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη με την εμπειρία αγορών. Ορισμένες εταιρείες όπως η Shopify και η Instacart χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να λάβουν αποφάσεις ψωνίζοντας. Η Amazon πειραματίζεται με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για να συνοψίζει τα σχόλια των πελατών σχετικά με τα προϊόντα στον ιστότοπό της, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος που χάνουν οι αγοραστές ψάχνοντας τις κριτικές πριν κάνουν μια αγορά. Και το eBay εγκαινίασε πρόσφατα ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους πωλητές να δημιουργήσουν περιγραφές στις λίστες προϊόντων.

 

Πηγή: cnn.gr

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Tα χριστουγεννιάτικα έθιμα των Κυκλάδων- Μακρόχρονες παραδόσεις με φόντο το ΑιγαίοH Google παρουσίασε τη λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές του 2023 για Android