Google Chrome – Το Chrome αποκτά νέα εμφάνιση και νέες δυνατότητες για τα 15α γενέθλιά του

 In ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ανακοίνωση της Google για τις νέες δυνατότητες και εμφάνιση του Google Chrome

“Ο Chrome γίνεται 15 αυτόν τον μήνα. Και ενώ πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία 15 χρόνια, ο αρχικός μας στόχος εξακολουθεί να ισχύει — να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα περιήγησης που να είναι γρήγορο, αξιόπιστο, ασφαλές και εύκολο στη χρήση.

Αυτός ο στόχος οδηγεί κάθε βελτίωση που κάνουμε στο Chrome. Κυκλοφορούμε χρήσιμες λειτουργίες και ενημερώσεις σε δισεκατομμύρια χρήστες πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης και συνεργαζόμαστε με προγραμματιστές για να τους βοηθήσουμε να βελτιώσουν την απόδοση του ιστότοπού τους. Και φέτος, ο Chrome πέτυχε τις μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτωσης σε δοκιμές αναφοράς. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, βοηθήσαμε να προωθηθεί ο ιστός προς το HTTPS από προεπιλογή και διευκολύναμε τους χρήστες να διαχειρίζονται και να προστατεύουν τους κωδικούς πρόσβασής τους. Και έχουμε ενσωματώσει τη μηχανική εκμάθηση για μια πιο προσιτή και εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης.

Για να γιορτάσουμε αυτά τα γενέθλια, δίνουμε στο Chrome μια νέα εμφάνιση στον υπολογιστή και παρουσιάζουμε μερικές αναβαθμίσεις που συνεχίζουν να κάνουν εύκολη, γρήγορη και ασφαλή την περιήγηση στο Chrome.

Εξατομικεύστε το πρόγραμμα περιήγησής σας με το Material You

Τις επόμενες εβδομάδες, το Chrome θα αποκτήσει νέα εμφάνιση στον υπολογιστή. Με βάση τη γλώσσα σχεδίασης Υλικό Εσείς, ανανεώσαμε τα εικονίδια του Chrome με έμφαση στην αναγνωσιμότητα και δημιουργήσαμε νέες παλέτες χρωμάτων που συμπληρώνουν καλύτερα τις καρτέλες και τη γραμμή εργαλείων σας. Αυτά τα νέα θέματα και τα διαφορετικά χρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να διακρίνετε τα προφίλ, όπως οι λογαριασμοί εργασίας και οι προσωπικούς σας λογαριασμούς, με μια ματιά. Έχουμε επίσης ενσωματωθεί καλύτερα με τα λειτουργικά συστήματα, ώστε οι προτιμήσεις σας στο Chrome να μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στις ρυθμίσεις σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, όπως οι σκοτεινές και φωτεινές λειτουργίες.

Θα παρατηρήσετε κάποιες άλλες βελτιώσεις που διευκολύνουν τη χρήση του Chrome — όπως ένα πιο ολοκληρωμένο μενού για ταχύτερη πρόσβαση στις επεκτάσεις του Chrome, το Google Translate, το Google Password Manager και άλλα. (Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησής σας.)

Google Chrome - Το Chrome αποκτά νέα εμφάνιση και νέες δυνατότητες για τα 15α γενέθλιά του

Ανακαλύψτε επεκτάσεις στο νέο Chrome Web Store

Χρησιμοποιήσαμε τις ίδιες ενδείξεις για το στιλ Material You για να επανασχεδιάσουμε το Chrome Web Store, διευκολύνοντας τον εντοπισμό χρήσιμων επεκτάσεων. Εκτός από την απόκτηση μιας νέας, σύγχρονης διεπαφής, το κατάστημα θα διαθέτει νέες κατηγορίες επεκτάσεων — όπως επεκτάσεις με τεχνητή νοημοσύνη και προβολείς των συντακτών — καθώς και πιο εξατομικευμένες προτάσεις. Δοκιμάστε τη δημόσια προεπισκόπηση σήμερα.

Google Chrome - Το Chrome αποκτά νέα εμφάνιση και νέες δυνατότητες για τα 15α γενέθλιά του

Όσον αφορά την ασφάλεια, έχουμε πλέον επεκτείνει τον Έλεγχο ασφαλείας σε επεκτάσεις, ώστε το Chrome να μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό επεκτάσεων στο κατάστημα που δεν δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, κατά παράβαση των πολιτικών μας ή δυνητικά κακόβουλες. Χάρη σε εργαλεία τρίτων όπως το CRXcavator και το Spin.AI Risk Assessment, βοηθούμε επίσης τις επιχειρήσεις να αξιολογήσουν τον κίνδυνο επεκτάσεων πριν τις αναπτύξουν ευρέως. Αυτές οι αξιολογήσεις είναι διαθέσιμες στο Chrome Browser Cloud Management για να βοηθήσουν τις ομάδες ασφαλείας να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις.

Περιηγηθείτε εύκολα στον ιστό με τις νέες δυνατότητες αναζήτησης

Συνεχίζουμε να διευκολύνουμε την αναζήτηση στο Chrome. Πρόσφατα παρουσιάσαμε νέες δυνατότητες που σας δίνουν ταχύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες και εργαλεία αναζήτησης καθώς περιηγείστε. Όταν βρίσκεστε σε μια ιστοσελίδα, επιλέξτε την επιλογή «Αναζήτηση αυτής της σελίδας με το Google» από το μενού με τις τρεις κουκκίδες. Αυτό θα ανοίξει το πλαϊνό πλαίσιο της Αναζήτησης Google, όπου μπορείτε να βρείτε σχετικές αναζητήσεις, να μάθετε περισσότερα για την πηγή μιας σελίδας ή να ξεκινήσετε μια άλλη αναζήτηση εντελώς. Μπορείτε ακόμη και να καρφιτσώσετε το πλαϊνό πλαίσιο της Αναζήτησης Google στη γραμμή εργαλείων σας.

Google Chrome - Το Chrome αποκτά νέα εμφάνιση και νέες δυνατότητες για τα 15α γενέθλιά τουΤον περασμένο μήνα, επεκτείναμε επίσης τις δυνατότητες δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης στην Αναζήτηση στην εμπειρία περιήγησής σας στον ιστό στο Chrome σε υπολογιστή. Οι χρήστες των ΗΠΑ μπορούν να επιλέξουν το “SGE κατά την περιήγηση” στα Εργαστήρια Αναζήτησης για να το δοκιμάσουν. Αυτό το πείραμα μπορεί να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε καλύτερα στις πληροφορίες στον ιστό και να βρείτε γρήγορα αυτό που ψάχνετε σε μια ιστοσελίδα. Για παράδειγμα, σε κατάλληλους ιστότοπους, μπορείτε να πατήσετε για να δείτε μια λίστα με βασικά σημεία που δημιουργούνται από AI με συνδέσμους που σας οδηγούν απευθείας σε αυτές τις πληροφορίες στη σελίδα. Εν τω μεταξύ, η λειτουργία “Εξερεύνηση στη σελίδα” θα εμφανίσει ερωτήσεις που απαντά ένα άρθρο, με συνδέσμους που μεταβαίνουν στο σημείο όπου απαντώνται στη σελίδα.

Google Chrome - Το Chrome αποκτά νέα εμφάνιση και νέες δυνατότητες για τα 15α γενέθλιά του

Μείνετε ασφαλείς με τις αναβαθμίσεις στην Ασφαλή περιήγηση

Η Ασφαλής περιήγηση Google στο Chrome σας προστατεύει αυτόματα επισημαίνοντας επικίνδυνους ιστότοπους και αρχεία. Προηγουμένως, λειτουργούσε ελέγχοντας κάθε επίσκεψη στον ιστότοπο σε σχέση με μια τοπικά αποθηκευμένη λίστα γνωστών κακών τοποθεσιών, η οποία ενημερώνεται κάθε 30 έως 60 λεπτά. Αλλά οι τομείς phishing έχουν γίνει πιο εξελιγμένοι — και σήμερα, το 60% από αυτά υπάρχουν για λιγότερο από 10 λεπτά, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον αποκλεισμό τους.

Για να αποκλείσουμε αυτούς τους επικίνδυνους ιστότοπους τη στιγμή που θα ξεκινήσουν, αναβαθμίζουμε την Τυπική λειτουργία προστασίας της Ασφαλούς περιήγησης, ώστε να ελέγχει τους ιστότοπους έναντι των γνωστών-κακών ιστότοπων της Google σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να μοιράζεται το ιστορικό περιήγησής σας με την Google. Συντομεύοντας το χρόνο μεταξύ αναγνώρισης και πρόληψης απειλών, αναμένουμε να δούμε 25% βελτιωμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό και απειλές ηλεκτρονικού ψαρέματος. Αυτή η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει στο Chrome τις επόμενες εβδομάδες.

Εάν θέλετε ακόμη περισσότερη προστασία, μπορείτε πάντα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ενισχυμένης προστασίας της Ασφαλούς περιήγησης, η οποία συνεχίζει να αποκλείει νέες επιθέσεις με AI, να παρέχει βαθιά σάρωση για αρχεία και να προσφέρει επιπλέον προστασία από κακόβουλες επεκτάσεις του Chrome.

Google Chrome - Το Chrome αποκτά νέα εμφάνιση και νέες δυνατότητες για τα 15α γενέθλιά του

Ευχαριστούμε όλους τους χρήστες μας τα τελευταία 15 χρόνια! Υπάρχουν τόσα πολλά να εξερευνήσετε στον ιστό και θα συνεχίσουμε να κάνουμε βελτιώσεις όπως αυτές, ώστε να μπορείτε να βρείτε εύκολα και με ασφάλεια αυτό που χρειάζεστε. Προσέξτε για περισσότερες ενημερώσεις στο μέλλον.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

7 τρόποι με τους οποίους οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Google Cloud AI«Το TikTok με έκανε να το αγοράσω» – Το φαινόμενο των μικροτάσεων και ο μαζικός καταναλωτισμός