FTC : Επικαιροποίηση των κανόνων για τις εταιρείες τεχνολογίας που επιθυμούν να “παρακολουθούν” τα παιδιά σας στο διαδίκτυο

 In ΓΝΩΣΗ

Η FTC προχώρησε στη δρομολόγηση μιας ακόμη επικαιροποίησης του νόμου για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο διαδίκτυο (COPPA), προκειμένου να τον ευθυγραμμίσει περισσότερο με τις πραγματικότητες του 2023

Η πρόταση του οργανισμού περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται και αποθηκεύονται τα δεδομένα για τα παιδιά. Η τελευταία φορά που η COPPA επικαιροποιήθηκε ήταν το 2013 για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη χρήση των κινητών συσκευών και της κοινωνικής δικτύωσης.

FTC : Επικαιροποίηση των κανόνων για τις εταιρείες τεχνολογίας που επιθυμούν να “παρακολουθούν” τα παιδιά σας στο διαδίκτυο

Με αυτή την τελευταία επικαιροποίηση, η FTC “στοχεύει να μεταφέρει το βάρος από τους γονείς στους παρόχους για να διασφαλίσει ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες είναι ασφαλείς και προστατευμένες για τα παιδιά“.

Ο οργανισμός επιθυμεί, μεταξύ άλλων, την απενεργοποίηση των στοχευμένων διαφημίσεων από προεπιλογή, τον περιορισμό των ειδοποιήσεων push, τον περιορισμό της παρακολούθησης στα σχολεία και την καλύτερη ασφάλεια των δεδομένων:

  • Απαίτηση ξεχωριστής συγκατάθεσης με επιλογή για κοινοποιήσεις σε τρίτους. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν επαληθεύσιμη γονική συγκατάθεση για τη γνωστοποίηση πληροφοριών σε τρίτους.
  • Περιορισμός της εξαίρεσης για την “υποστήριξη εσωτερικών λειτουργιών”. Επί του παρόντος, οι διαδικτυακές επιχειρήσεις μπορούν να συλλέγουν μόνιμα αναγνωριστικά για εσωτερική χρήση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες. Αυτός ο κανόνας θα απαιτούσε γραπτή ειδοποίηση σχετικά με τον τρόπο χρήσης των μόνιμων αναγνωριστικών και τον τρόπο προστασίας τους.
  • Περιορισμός της παρότρυνσης των παιδιών από τις εταιρείες να παραμείνουν στο διαδίκτυο. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούν διαδικτυακές πληροφορίες επικοινωνίας και μόνιμα αναγνωριστικά για την αποστολή ειδοποιήσεων push που θα ενθάρρυναν τα παιδιά να παραμείνουν περισσότερο στο διαδίκτυο.
  • Περιορισμός της διατήρησης δεδομένων. Αυτή η μικρή ανανέωση θα καταστήσει ιδιαίτερα σαφές ότι οι φορείς εκμετάλλευσης μπορούν να διατηρούν τις πληροφορίες των παιδιών μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκτέλεση της εργασίας για την οποία συλλέχθηκαν και τίποτε άλλο.
  • Κωδικοποίηση της καθοδήγησης για την τεχνολογία της εκπαίδευσης. Αυτό θα επέτρεπε στα σχολεία να εξουσιοδοτούν τους παρόχους τεχνολογίας εκπαίδευσης να συλλέγουν, να χρησιμοποιούν και να αποκαλύπτουν τα δεδομένα των μαθητών μόνο για εγκεκριμένες από το σχολείο χρήσεις και ποτέ για εμπορικούς σκοπούς.
  • Αύξηση της λογοδοσίας για τα προγράμματα ασφαλούς λιμένα. Η FTC θα απαιτούσε από τα προγράμματα ασφαλούς λιμένα να δημοσιοποιούν τους καταλόγους μελών τους και να υποβάλλουν πρόσθετες πληροφορίες.Ενίσχυση των απαιτήσεων για την ασφάλεια των δεδομένων. Αυτό θα επέβαλλε στους φορείς εκμετάλλευσης να δημιουργήσουν ένα γραπτό πρόγραμμα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων των παιδιών και στη συνέχεια να το εφαρμόσουν στην πράξη.

Εκτός από τα παραπάνω, η FTC πρότεινε επίσης αλλαγές σε ορισμένους ορισμούς. Για παράδειγμα, ο όρος “προσωπικές πληροφορίες” θα επικαιροποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει βιομετρικά αναγνωριστικά. Το κοινό έχει προθεσμία 60 ημερών για την υποβολή παρατηρήσεων.

“Τα παιδιά πρέπει να μπορούν να παίζουν και να μαθαίνουν στο διαδίκτυο χωρίς να παρακολουθούνται ατελείωτα από εταιρείες που επιδιώκουν να συσσωρεύσουν και να εκμεταλλευτούν τα προσωπικά τους δεδομένα” -δήλωσε η πρόεδρος της FTC Lina M. Khan.
FTC : Επικαιροποίηση των κανόνων για τις εταιρείες τεχνολογίας που επιθυμούν να “παρακολουθούν” τα παιδιά σας στο διαδίκτυο

Η COPPA χρονολογείται από το 2000 και είχε ως στόχο να αποτρέψει τις εταιρείες διαδικτύου από τη συλλογή δεδομένων για παιδιά. Γι’ αυτό τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα δεν επιτρέπουν την εγγραφή ατόμων που είναι κάτω των 13 ετών.

Σε δήλωσή τους, οι Sens. Edward Markey (D-Mass) και Bill Cassidy (R-La) δήλωσαν ότι:
“η προτεινόμενη επικαιροποίηση είναι ζωτικής σημασίας για τον εκσυγχρονισμό της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση των νέων τακτικών της Big Tech που εκμεταλλεύονται, παρακολουθούν και στοχεύουν τα παιδιά στο διαδίκτυο”

Πηγή : news.xiaomi-miui.gr

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Τι κάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο μυαλό μας και πώς επηρεάζουν τις αγορές μαςΠώς ένας έφηβος πέτυχε το «ακατόρθωτο» στο Tetris και τι μας λέει το επίτευγμά του για τις δυνατότητες της ανθρωπότητας