Έτσι θα «θωρακίσετε» τον οργανισμό του παιδιού

 In ΖΩΗ

Από εδώ και στο εξής διανύουμε την περίοδο κατά την οποία το παιδί ενδέχεται να αρρωστήσει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να «θωρακίσετε» τον οργανισμό του και να προστατευθεί από ιώσεις:

  • Ο πρώτος τρόπος ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού είναι μέσω επαρκούς και ποιοτικού ύπνου. Ένα παιδί που κοιμάται καλά και πολλές ώρες, είναι πιο δύσκολο να αρρωστήσει, συγκριτικά με ένα άλλο που δεν ξεκουράζεται επαρκώς.
  • Αν το παιδί έχει ισορροπημένο διατροφολόγιο, προσλαμβάνει δηλαδή ο οργανισμός του όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη, είναι λιγότερο ευάλωτο σε ιώσεις. Στην αντίθετη περίπτωση, αν καταναλώνει συστηματικά ανθυγιεινές τροφές, αυξάνονται και οι πιθανότητες να αρρωσταίνει εύκολα.
  • Επίσης, το συχνό πλύσιμο των χεριών λειτουργεί υποβοηθητικά στη «μάχη» ενάντια στα μικρόβια. Μάθετε στο παιδί να το κάνει στο σχολείο, πριν και μετά το φαγητό, όταν πάει τουαλέτα ή έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους σε κλειστό χώρο.
  • Αποφύγετε να πηγαίνετε με το παιδί σε πολυσύχναστους, κλειστούς χώρους σε περιόδους όπου παρατηρείται έξαρση γρίπης. Τουλάχιστον ακόμα που ο καιρός είναι καλός, είναι εφικτό να το κάνετε.
  • Πείτε στο παιδί να μην επιτρέπει σε άλλο παιδάκι να πίνει με το στόμα από το ποτήρι του και γενικά ενημερώστε το ποια αντικείμενα μπορεί να μοιράζεται μαζί τους με βάση τις πιθανότητες μετάδοσης μικροβίων.

Πηγή

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Είναι η σιωπή χρυσός;Χρησιμοποιείτε χλωρίνη στο καθάρισμα; Διατρέχετε μεγάλο κίνδυνο υγείας – Τι βρήκαν οι επιστήμονες!