Δράση για 20 δανειστικές βιβλιοθήκες σε σχολεία

 In ΓΝΩΣΗ

Η καμπάνια για τη δημιουργία σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 6 περιφερειακών ενοτήτων (Χίου, Κυκλάδων, Δράμας, Ημαθίας, Πέλλας, Δωδεκανήσου) θα «τρέχει» στο act4Greece μέχρι το τέλος του 2017

Μέχρι το τέλος του έτους θα «τρέχει» στην πλατφόρμα act4Greece της Εθνικής Τράπεζας η καμπάνια -με πρωτοβουλία της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου (ΕΛΒΙ)- για τη δημιουργία 20 Δανειστικών Βιβλιοθηκών σε ισάριθμα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 6 νομών της χώρας (Χίου, Κυκλάδων, Δράμας, Ημαθίας, Πέλλας, Δωδεκανήσου). Μια πρωτοβουλία που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας 1.676 μαθητών Δημοτικών, 655 μαθητών Γυμνασίων-Λυκείων και 235 εκπαιδευτικών ανά σχολική χρονιά.

Η δράση «Δημιουργία ποιοτικών δανειστικών βιβλιοθηκών σε 20 σχολεία της Ελλάδας» έχει συνολικό προϋπολογισμό 35.000 χιλιάδων ( έχουν συγκεντρωθεί ήδη πάνω από 4 χιλιάδες ευρώ).

Η ΕΛΒΙ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να προσφέρει στους υποστηρικτές της δράσης δωρεάν κάρτα μέλους για ένα έτος στην ποιοτική δανειστική βιβλιοθήκη της. Η ΕΛΒΙ είναι εθελοντικός, πολιτιστικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1977(www.elbi.gr). Οι πόροι της προέρχονται από συνδρομές μελών, δωρεές, χορηγίες και διοργάνωση εκδηλώσεων. Διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη και πραγματοποιεί βιβλιοφιλικές δράσεις με στόχο την προώθηση του ποιοτικού βιβλίου.

Ωφελούμενοι της δράσης θα είναι 1676 μαθητές Δημοτικών, 655 μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων, οι γονείς των μαθητών, 235 εκπαιδευτικοί, ανά σχολική χρονιά.

Οι βιβλιοθήκες θα δημιουργηθούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 6 νομών της χώρας. Τα σχολεία που έχουν επιλεγεί είναι:Νομός Δράμας: Δημοτικά Ν. Αμισού, 1ο & 2 ο Καλαμπακίου, Γυμνάσια Κυργίων & Σιταγρών- Νομός Δωδεκανήσου: Δημοτικά 1ο, 2ο & 6ο Κω, Γυμνάσια Κέφαλου, Εσπερινό Κω & 2ο Κω-Νομός Ημαθίας: Δημοτικό Μακρυχωρίου-Νομός Κυκλάδων: Δημοτικό Κύθνου, Γυμνάσιο-Λύκειο Κύθνου- Νομός Πέλλας: 4ο Δημοτικό Αριδαίας- Νομός Χίου: Δημοτικά Θολοποταμίου, Αγ. Γεωργίου, Βολισσού &Οινουσών, Γυμνάσιο-ΛύκειοΟινουσών.

Τα σχολεία αυτά επιλέχθηκαν μετά από διερεύνηση των τοπικών συνθηκών και των ειδικών αναγκών τους.

Δείτε τη σελίδα του act4Greece για τη δημιουργία των δανειστικών βιβλιοθηκών

Πηγή

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Στον Καναδά θα διδάσκουν προγραμματισμό στους υπολογιστές από το νηπιαγωγείοΟι παθήσεις των ματιών στα παιδιά προκαλούν μαθησιακές δυσκολίες