Αυτός ο 13χρονος έφηβος βρήκε σφάλματα σε Microsoft και Google

 In ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Είναι ένας έφηβος όπως όλοι οι άλλοι. Ωστόσο, αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι οι τεχνικές «ethical hacking» που εφαρμόζει και που εξέπληξαν ακόμη και υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ.

Ο Ahsan Tahir από το Καράτσι του Πακιστάν, χρησιμοποιεί τις ικανότητες hacking του, για να βοηθήσει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, ώστε να ανακαλύψουν και να διορθώσουν τα τρωτά σημεία στις ιστοσελίδες τους. Σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του λαμβάνει χρηματικά ποσά. Ο Tahir έχει ήδη κάνει όνομα στον κόσμο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, με την ανακάλυψη bugs για μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Google.

Αυτός ο 13χρονος έφηβος βρήκε σφάλματα σε Microsoft και Google

O Tahir, μυήθηκε στον κόσμο της ασφάλειας όταν κάποιος χάκαρε το δικό του site. Αναζητώντας λοιπόν τρόπους προστασίας, διαπίστωσε ότι όχι μόνο μπορούσε να βρει τα τρωτά σημεία στην ασφάλεια των δικών του εφαρμογών, αλλά και άλλων. Άρχισε να παρακολουθεί βίντεο στο YouTube και να πειραματίζεται μόνος του και σήμερα ήδη κερδίζει χρήματα στην ηλικία των 13, λόγω των δεξιοτήτων του.

Ο πατέρας του Tahir, δήλωσε στο NBC News ότι είναι περήφανος για τον αυτοδίδακτο γιο του, δεδομένου ότι ούτε ο ίδιος ούτε και η σύζυγός του είναι προγραμματιστές. Ο Tahir δηλώνει ότι ενώ τα χρήματα είναι σίγουρα ένα καλό κίνητρο, επιθυμεί να κάνει το διαδίκτυο ένα πιο ασφαλές μέρος για όλους. Μάλιστα σκέφτεται να διδάξει στους ανθρώπους πώς να αναγνωρίζουν σφάλματα, μέσω tutorials. «Είμαι υπερήφανος που συμβάλω σε ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο. Όσο περισσότεροι ηθικοί hackers υπάρχουν, τόσο περισσότερα σφάλματα θα ανακαλύπτονται και τόσο πιο ασφαλείς θα είναι οι εταιρείες.»

Αυτός ο 13χρονος έφηβος βρήκε σφάλματα σε Microsoft και Google

Επιθυμεί στο μέλλον, να γίνει μηχανικός λογισμικού και ενδεχομένως να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία. Προς το παρόν ωστόσο, αναμένει να κλείσει τα 14 τον Ιούλιο, ώστε να λάβει 500$ από την Microsoft, καθώς αυτό είναι το κατώτερο όριο ηλικίας για τους νεαρούς Hackers.

Καθώς όλοι, από την Apple μέχρι το Πεντάγωνο, προσφέρουν μετρητά για την ανακάλυψη σφαλμάτων στα συστήματά τους, τα προγράμματά αυτά έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται η επικρατούσα τάση. Με βάση την κρισιμότητα του bug και το πόσο μεγάλη είναι η εταιρεία, ένας επιτυχημένος Hacker μπορεί να κερδίσει από $50 έως $350.000!

Πηγή

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Προσοχή: Έντεκα τρόποι για να εντοπίσετε τα προϊόντα - μαϊμού στο ΔιαδίκτυοΠώς μπορείς να δεις ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται το γιοτ ή το τζετ κάθε βαθύπλουτου