Αυτά είναι τα κρυμμένα κόλπα που απογειώνουν τη χρησιμότητα του Google Maps

 In ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μήπως ξέχασες που πάρκαρες ή πώς ήταν η περιοχή που έμεινες πριν 10 χρόνια; Το Google Maps δείχνει τον τρόπο για να γίνει η ζωή σου πιο εύκολη

Το Google Maps είναι μια εφαρμογή που την χρησιμοποιούμε όλοι. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν τι μπορεί να κάνει ο χρήστης πέρα από το να καθοδηγηθεί προς μία κατεύθυνση.

Το Google Maps διαθέτει δεκάδες λειτουργίες, οι οποίες μπορούν να λύσουν τα χέρια του χρήστη και να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα του.

Δείτε παρακάτω τις κρυφές λειτουργίες του Google Maps:

1. Λειτουργία Hands – Free

Πολλοί χρήστες ακόμα και αν δεν το αποδέχονται, χρησιμοποιούν το Google Maps την ώρα της οδήγησης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τρακάρουν. Για αυτόν ακριβώς το λόγο το Google Maps διαθέτει λειτουργία φωνητικών εντολών με σκοπό να μην πάρετε τα μάτια σας από το τιμόνι.

Για την ενεργοποίηση της φωνητικής εντολής αρκεί να έχετε συσκευή Android, και ξεκινήστε με φράσεις όπως: Hey Google και Okay, Google.
Στη συνέχεια, οι ερωτήσεις σας μπορούν να γίνουν: «Ποιος δρόμος είναι αυτός;, Πότε είναι η επόμενη στροφή; Τι κίνηση έχει;»

Επιπλέον, με τις φωνητικές εντολές μπορεί ο χρήστης να καλέσει κάποιον χωρίς να κοιτάξει το κινητό του και εν συνεχεία να δει τα ραντεβού της ημέρας.

2. Θυμήσου που πάρκαρες

Αυτά είναι τα κρυμμένα κόλπα που απογειώνουν τη χρησιμότητα του Google Maps

Το Google Maps δίνει τη δυνατότητα στους ξεχασιάρηδες να σημειώσουν στον χάρτη που έχουν παρκάρει το όχημα τους.
Όχι μόνο αυτό, αλλά ο χρήστης μπορεί να προσθέσει σχόλια πάνω στον χάρτι για το σημείο που έχει παρκάρει, ακόμη και φωτογραφίες.
Όταν είναι να επιστρέψεις στο όχημα σου απλά δες τις ειδοποιήσεις του Google Maps ή γράψε «Τοποθεσία Parking».

3. Μοιράσου την τοποθεσία σου εν κινήσει

Το Google Maps δίνει τη δυνατότητα στους ξεχασιάρηδες να σημειώσουν στον χάρτη που έχουν παρκάρει το όχημα τους. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο χρήστης μπορεί να προσθέσει σχόλια πάνω στον χάρτι για το σημείο που έχει παρκάρει, ακόμη και φωτογραφίες. Όταν είναι να επιστρέψεις στο όχημα σου απλά δες τις ειδοποιήσεις του Google Maps ή γράψε «Τοποθεσία Parking».  3. Μοιράσου την τοποθεσία σου εν κινήσει

Σε περίπτωση που χρειαστεί να δείξεις σε κάποιον που είσαι, η εφαρμογή μπορεί να δείξει το σημείο σου σε πραγματικό χρόνο σε άλλο χρήστη. Για να ενεργοποιήσεις την εφαρμογή αρκεί να πατήσεις «μοιράσου την τοποθεσία σου» στην εφαρμογή.
Μάλιστα, μπορείς να βάλεις χρονικό όριο για το πόση ώρα θες κάποιος να βλέπει που βρίσκεσαι. Από θέμα ασφάλειας, η Google σου δίνει ένα προσωπικό σύνδεσμο τον οποίο μπορείς να μοιραστείς μόνο εσύ.

4. Ψάξε τι έχει τριγύρω κατά τη διαδρομή σου

Σε περίπτωση που χρειαστεί να δείξεις σε κάποιον που είσαι, η εφαρμογή μπορεί να δείξει το σημείο σου σε πραγματικό χρόνο σε άλλο χρήστη. Για να ενεργοποιήσεις την εφαρμογή αρκεί να πατήσεις «μοιράσου την τοποθεσία σου» στην εφαρμογή. Μάλιστα, μπορείς να βάλεις χρονικό όριο για το πόση ώρα θες κάποιος να βλέπει που βρίσκεσαι. Από θέμα ασφάλειας, η Google σου δίνει ένα προσωπικό σύνδεσμο τον οποίο μπορείς να μοιραστείς μόνο εσύ.  4. Ψάξε τι έχει τριγύρω κατά τη διαδρομή σου

Σε συνέχεια της προηγούμενης λειτουργίας, η εφαρμογή σου δείχνει τι καταστήματα υπάρχουν τριγύρω και που μπορείς να βάλεις βενζίνη. Ειδικότερα, μπορείς να ψάξεις ακόμη και κάτι που αφορά τα δικά σου ενδιαφέρονται (π.χ που είναι τα κοντινότερα Starbucks).

5. Τι υπάρχει και που ;

Σε περίπτωση που έχεις χαθεί ή βρίσκεσαι σε μια περιοχή και δεν γνωρίζεις τίποτα για αυτή, μπορείς πληκτρολογώντας στην αναζήτηση της εφαρμογής να βρεις τα πάντα. Για παράδειγμα, μπορείς να πληκτρολογήσεις «τα κοντινότερα φαρμακεία στο Παγκράτι» και να σου βγάλει αποτελέσματα.

6. Δες τι κόσμο έχουν τα καταστήματα που θες να πας

Αυτά είναι τα κρυμμένα κόλπα που απογειώνουν τη χρησιμότητα του Google Maps

Ψάχνοντας το κατάστημα που πρόκειται να επισκεφτείς είτε μιλάμε για κάποια καφετέρια είτε για το μίνι μάρκετ της γειτονιάς, καλό θα ήταν να δεις τις ώρες αιχμής του καταστήματος για να μην περιμένεις στην ουρά.
Η εφαρμογή σου προσφέρει γραφικό το οποίο απεικονίζει τη συχνότητα του κόσμου που επισκέπτεται ένα συγκεκριμένο κατάστημα ανά ώρα.

7. Δώσε ονόματα στα αγαπημένα σου μέρη

Μπορείς όχι μόνο να αποθηκεύσεις τα αγαπημένα σου μέρη με σκοπό να θυμηθείς την επόμενη φορά που βρίσκονται αλλά μπορείς και να τους δώσεις ονόματα.
Μάλιστα, τα ονόματα συνδέονται με την φωνητική αναζήτηση με αποτέλεσμα η εφαρμογή να καταλαβαίνει αμέσως τι ακριβώς ζητάς.

8. Αναζήτηση φωτογραφιών από περιοχές

Αυτά είναι τα κρυμμένα κόλπα που απογειώνουν τη χρησιμότητα του Google Maps

Το λεγόμενο Street View στο Google Maps σου δίνει τη δυνατότητα να δεις σαν να ήσουν εκεί μια περιοχή.
Μέσω φωτογραφιών η εφαρμογή σου δίνει εικόνα σχεδόν από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σαν να περπατάς στην Times Square και στη συνέχεια να μεταφέρεσαι στο Σινικό Τείχος.

9. Δες παλιές φωτογραφίες από τοποθεσίες

Μέσω του Google Maps μπορείς να ταξιδεύεις στο χρόνο βλέποντας περιοχές μέσω πάλι του Street View.
Βέβαια, αυτή η λειτουργία υπάρχει μόνο στους Desktop υπολογιστές αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να δεις τον κόσμο σε φωτογραφίες 360 μοιρών.

10. Δες την κίνηση στους δρόμους

Αυτά είναι τα κρυμμένα κόλπα που απογειώνουν τη χρησιμότητα του Google Maps

Πολύ χρήσιμο εργαλείο για να μην αργήσεις στη δουλειά σου είναι να δεις την κίνηση που έχουν οι δρόμοι στη εφαρμογή. Αρκεί να ψάξεις την περιοχή και να πατήσεις «Οδηγίες».
Το Google Maps θα σου δείξει με χρώματα μέσα στον χάρτη που έχει και που δεν έχει κίνηση.

11. Μέτρα την απόσταση από περιοχή σε περιοχή

Αυτά είναι τα κρυμμένα κόλπα που απογειώνουν τη χρησιμότητα του Google Maps

Θες να μετρήσεις την απόσταση από το σπίτι στην δουλειά σου; Ή την απόσταση για να κάνεις ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο;
Η εφαρμογή μπορεί να κάνει monitoring τα βήματα σου ή την διαδρομή και να σου πει την απόσταση που έχει διανύσει.

Πηγή

Recommended Posts

Leave a Comment

Επικοινωνήστε μαζί μας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Αναβάθμιση των Windows 10 μπορεί να προκαλεί ζημιά στον SSDΗλεκτρονικό έγκλημα: Αδειάζουν λογαριασμούς – Έτσι θα προστατευτείτε…